Un furnizor, mii de produse!
Curele canelate

Curele transmisie canelate

Curele transmisie canelate sunt utilizate în mașinărie pentru a transmite putere de la motor la alte părți ale mașinii. Acestea sunt denumite astfel datorită prezenței unor caneluri care se execută de-a lungul întregii curelei.

Acestea sunt concepute pentru a fi utilizate într-o varietate de aplicații și sunt principala opțiune pentru mașinile de mare putere, sistemul curelei fiind una dintre cele mai importante componente ale acestora. Curelele transmisie canelate sunt fabricate dintr-un material foarte durabil, cum ar fi cauciucul, care oferă o rezistență ridicată la temperaturi ridicate. De asemenea, acestea sunt concepute să transmită putere la distanțe mari, astfel încât să poată fi utilizate într-o varietate de mașinării cu diferite dimensiuni și forme.

Deși există mai multe dimensiuni și forme ale curelelor canelate, acestea sunt concepute într-un mod care le face foarte ușor de înlocuit în cazul în care trebuie schimbate. O altă caracteristică importantă a curelelor de transmisie canelate este că acestea sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Datorită firii lor, acestea au o aderență puternică la tamburul în care sunt fixate, ceea ce înseamnă că pierderile de putere sunt minime și puterea transmisă de motor este maximă.

De asemenea, structura canelată a curelei are ca efect creșterea suprafeței care intră în contact direct cu tamburul, ceea ce duce la o mai bună distribuție a puterii și o mai bună întreținere a curelei. În final, curelele transmisie canelate sunt frecvent utilizate în echipamente de mare putere, cum ar fi mașinile agricole și utilitare, mașinile componente și mașinile de construcții. Acestea sunt extrem de fiabile și eficiente energetic, oferind în același timp o durabilitate scăzută și o viață lungă de utilizare.

Cu o întreținere regulată, acestea pot oferi ani de funcționare fără probleme și pot fi ușor înlocuite în cazul în care se produce o defecțiune.