Un furnizor, mii de produse!

Fulii variabile

Afișez toate cele 4 rezultate

Fulii variabile

Fulii variabile de variator sunt componentele de transmisie a puterii care permit reglarea vitezei axelor intr-un mod usor, rapid, continuu si ieftin.

Putem furniza o gamă larga de fulii variabile de viteza de diferite tipuri, oferindu-va sansa de a alege pe cel potrivit pentru nevoile dumneavoastra.

Aceste tipuri pot fi:

Caracteristici Fulii variabile/ variatoare

Fulii variabile/variatoare sunt dispozitive utilizate în mașini și echipamente industriale pentru a asigura transferul de putere prin intermediul transmisiei între motor și roți.

Rolul principal al fuliilor variatoare este de a permite modificarea vitezei și a cuplului de transfer de putere prin modificarea diametrului efectiv al fuliilor.

În acest fel, fuliile variatoare pot ajuta la optimizarea transferului de putere, astfel încât să corespundă cu exactitate nevoilor aplicației. Fuliile variatoare sunt de obicei compuse dintr-un set de role de legătură și o axă.

Rolele de legătură sunt montate pe o parte a axei și sunt controlate de o forță externă, precum o manșonă de comandă sau un sistem hidraulic. Aceasta forță externă este folosită pentru a modifica distanța dintre rolele de legătură și, prin urmare, dimensiunea efectivă a fuliilor.

Există două tipuri principale de fulii variatoare: cele cu diametrul variabil și cele cu unghiul variabil. Fuliile cu diametru variabil controlează viteza prin modificarea diametrului efectiv al fuliilor, în timp ce cele cu unghiul variabil folosesc unghiul pentru a modifica raportul de transmisie.

Fuliile variatoare sunt utilizate într-o gamă largă de aplicații, inclusiv în echipamentele de construcție, mașinile agricole, autovehicule și aparate medicale.

Aceste dispozitive sunt importante pentru a asigura un transfer eficient de putere între motor și echipamentul asociat și pentru a îmbunătăți performanța și durata de viață a echipamentului.