Un furnizor, mii de produse!

Roti dintate tratate angrenaje cilindrice

Roti dintate tratate pentru angrenaje cilindrice

Rotile dintate cilindrice cu dantura tratata sunt un tip de roată dintată care are dinții așezați pe o suprafață cilindrică.

Ele sunt utilizate în o varietate de aplicații, inclusiv mașini-unelte, echipamente de transport și alte echipamente industriale.

Pentru a îmbunătăți performanța și durabilitatea rotilor dintate cilindrice, acestea pot fi supuse unor tratamente termice. Tratamentele termice pot îmbunătăți rezistența la uzură, rezistența la oboseală și rezistența la coroziune a rotilor dintate.

Tipuri de tratamente termice pentru roti dintate cilindrice

Există o varietate de tratamente termice care pot fi aplicate rotilor dintate cilindrice. Cele mai frecvente tipuri de tratamente termice pentru roti dintate cilindrice sunt:

  • Cementarea: Cementarea este un proces de tratare termică care crește duritatea superficială a materialului. În timpul cementării, roata dintată este încălzită la o temperatură ridicată, apoi este scufundată într-un mediu de carbonizare. Carbonul din mediul de carbonizare se difuzează în suprafața roții dintate, creând o zonă de material cu conținut ridicat de carbon. Zona de material cu conținut ridicat de carbon este foarte durabilă și este capabilă să reziste la uzură.
  • Temperarea: Temperarea este un proces de tratare termică care crește rezistența la oboseală a materialului. În timpul temperării, roata dintată este răcită rapid din zona de temperatură ridicată. Răcirea rapidă face ca materialul să devină mai dur și mai rezistent la oboseală.
  • Normalizarea: Normalizarea este un proces de tratare termică care îmbunătățește uniformitatea proprietăților mecanice ale materialului. În timpul normalizării, roata dintată este încălzită la o temperatură ridicată, apoi este răcită în aer. Normalizarea elimină tensiunile interne din material și îl face mai uniform.

Avantajele rotilor dintate tratate

Tratamentele termice pot oferi o serie de avantaje rotilor dintate cilindrice, inclusiv:

  • Creșterea rezistenței la uzură: Tratamentele termice pot crește rezistența la uzură a rotilor dintate, ceea ce le face mai durabile.
  • Creșterea rezistenței la oboseală: Tratamentele termice pot crește rezistența la oboseală a rotilor dintate, ceea ce le face mai rezistente la solicitările mecanice repetate.
  • Creșterea rezistenței la coroziune: Tratamentele termice pot crește rezistența la coroziune a rotilor dintate, ceea ce le face mai durabile în medii agresive.

Aplicații

Rotile dintate tratate sunt utilizate în o varietate de aplicații, inclusiv:

  • Mașini-unelte: Rotile dintate tratate sunt utilizate în mașini-unelte, cum ar fi strunguri, freze și mașini de găurit.
  • Echipamente de transport: Rotile dintate tratate sunt utilizate în echipamente de transport, cum ar fi vehicule, avioane și nave.
  • Echipamente industriale: Rotile dintate tratate sunt utilizate în echipamente industriale, cum ar fi pompe, ventilatoare și compresoare.

Concluzie

Tratamentele termice pot oferi o serie de avantaje rotilor dintate cilindrice, inclusiv creșterea rezistenței la uzură, rezistenței la oboseală și rezistenței la coroziune.

Rotile dintate tratate sunt utilizate în o varietate de aplicații, inclusiv mașini-unelte, echipamente de transport și echipamente industriale.

Alte articole

aLL industriaL marca inregistrata

aLL industriaL marca înregistrată europeană Marca înregistrată europeană aLL industriaL este o marcă înregistrată de către SC aLL industriaL FV SRL, o companie românească cu sediul în Ilfov. Marca a fost înregistrată la Oficiul de Proprietate Intelectuală European (EUIPO) în data de 10 ianuarie 2023. aLL industriaL marca inregistrata este

citeste mai mult »
curea lata hf 1

Curele late din cauciuc

Curele late din cauciuc cu insertie textila, grosime 1 mm: o soluție versatilă pentru aplicații industriale Curele late din cauciuc cu insertie textila, grosime 1 mm sunt un tip de curea de transmisie continuă, care este utilizată pentru a transmite puterea de la un arbore la altul, în aplicații industriale.

citeste mai mult »
Accesorii reductoare melcate

Accesorii reductor melcat

Accesorii reductor melcat Gama completa de accesorii pentru reductoare melcate. aLL industriaL Fv SRL vine in ajutorul clientului cu accesorii pentru reductoare melcate mereu disponibile cu livrare imediata. Caracteristici accesorii pentru reductoare melcate: -flansa intrare reductoare melcate (diferite gabarite si forma); -flansa iesire (flansa de fixare al reductorului peutilaj); -ax

citeste mai mult »