Un furnizor, mii de produse!
Cremaliera

Cremaliera metalica

O cremaliera metalica este un echipament auxiliar, de forma unei bare dintate, care angreneaza o roata dintata cilindrica, pentru a transforma miscarea de rotatie in miscare de translatie (cazul mai des) sau invers (cazul mai rar).

Un astfel de produs se foloseste la porti metalice, cricuri, masini-unelte, instalatii de ridicat, la actionarea sertarelor vanelor etc.

Dintre toate variantele posibile ale unui asemenea de mecanism, cea mai intalnita este aceea in care cremaliera metalica este fixa, iar roata dintata executa atat miscarea de rotatie, cat si pe cea rectilinie.

Cu ajutorul lagarelor axului pe care este fixata roata dintata, miscarea este transmisa mai departe angrenajului care trebuie sa execute cursa rectilinie propriu- isa.

De obicei, dantura, atat a cremalierei metalice, dar si a rotii dintate, este dreapta, insa unele variabile includ dantura inclinata sau inlocuirea rotii dintate cu un melc, in cadrul angrenajului (spre exemplu, pentru antrenarea maselor masinilor-unelte grele).

Folosirea acestui tip de mecanism asigura o acuratete mare a transmisiei, ceea ce se traduce printr-o siguranta ridicata si un randament crescut al inregului sistem in care este integrat.

Cum se monteaza angrenajul cremaliera metalica – roata dintata?

Tinand cont de faptul ca, la nivel teoretic, cremalierele pot fi considerate roti dintate cu raza infinita (intrucat desfasurarea unei roti rezulta intr-un astfel de dispozitiv), conditiile impuse la montarea rotilor sunt valabile si in ceea ce priveste intreg ansamblul.

Practic, in momentul asamblarii mecanismului roata-cremaliera (pentru poarta metalica sau orice alta aplicatie), trebuie respectate doua conditii: in primul rand, pozitia rotii si a cremalierei sa asigure paralelismul dintre axa rotii si axa dintilor barei, respectiv perpendicularitatea dintre axa rotii si axa barei; iar in al doilea rand, distanta dintre axa rotii dintate si cremaliera (cu pinion sau fara) sa fie mereu aceeasi.

In cazul in care exista neregularitati la montaj, acestea pot fi evidentiate cu ajutorul unui ceas comparator sau prin evidentierea petelor de angrenare de pe dintii de cremaliera.

O suprafata de sprijin neuniforma, dar si strangerea inegala a suruburilor de fixare cresc riscurile de deformare a cremalierei metalice, ducand la angrenarea defectuoasa.

Daca bara dintata este formata din mai multe bucati, se va urmari alinierea acestora si, mai ales, formarea unui gol intre dinti la locul imbinarii.

Oferta variata de cremaliere pentru porti, cu pinion

All Industrial™️, de peste 10 ani distribuitor de motoare electrice si componente tehnice industriale, iti pune la dispozitie numeroase tipuri de cremaliere metalice (din otel), de diferite dimensiuni si cu pasi variabili intre dinti.

Astfel, oferta variaza de la modele modul 1, latime 15×15 milimetri, de 0,5-3 metri lungime, cu pasul de 3,1416 mm pana la produse din seria modul 8, latime 80×80 de milimetri, de 2 metri lungime, cu pasul de 25,1328 mm.

De-a lungul experientei noastre, am vandut peste 5.000.000 de piese si am ajutat sute de parteneri de incredere, persoane fizice sau juridice, sa gaseasca echipamentele tehnice ideale pentru aplicatiile lor.

Daca vrei sa fii urmatorul nostru client multumit si ai nevoie de cremaliere pentru porti, cu pinion, metalice etc., iti stam la dispozitie cu informatii detaliate si produse de cea mai buna calitate, la un pret corect.

Te asteptam sa ne contactezi online sau telefonic pentru a cere o oferta din catalogul nostru!