Categorii de produse

  • Nu există nicio categorie de produse.

Snec transportor

Snec transportor

Un snec transportor este format, in principal, din urmatoarele parti componente: tub cu cuva de alimentare si supapa, melc, lagare, antrenare spate, motor electric, capac de protectie si cleme. In mod normal, snecul transportor este utilizat pentru transportul cerealelor pe orizontala si in pozitie inclinata, insa exista si variante care permit transportul pe verticala.

Conform Dictionarului Explicativ al Limbii Romane, snecurile sunt dispozitive transportoare pentru materiale pulverulente sau sub forma de pasta, formate dintr-un arbore prevazut cu o banda sau cu una ori mai multe palete elicoidale.

Numit si transportor melc, acest echipament este folosit in special pentru transportul diferitelor tipuri de seminte, faina, furaje etc. De asemenea, este potrivit pentru incarcarea masinilor de tratare, buncarelor etc., fiind utilizat in ferme si diverse companii a caror activitate presupune o capacitate mare de transport si un consum redus de energie.

Modelele tubulare sunt montate orizontal sau cu o inclinatie de pana la 45 de grade, cele cu jgheab semirotund si capac – pana la maximum 10 grade, insa exista si transportoare melcate mobile, cu cuve de preluare/receptie, suport mobil, sasiu pentru roti si alte dotari necesare, in functie de capacitatea lor (mica, mare sau de tip industrial).

Un astfel de dispozitiv reprezinta o solutie simpla si rentabila pentru transportul cerealelor si materialului tocat, versatilitatea sa, atat in ceea ce priveste orientarea in diferite directii si sub diverse unghiuri, cat si accesoriile cu care poate fi dotat, facandu-l potrivit pentru numeroase utilizari. Incarcarea si descarcarea cerealelor, transmiterea materialului catre agregatele de macinare-amestecare si incarcarea utilajelor de semanat sunt doar cateva dintre actiunile in care folosirea unui transportor melcat simplifica si accelereaza mult activitatea.

Mai mult decat atat, fiind realizate din subansambluri galvanizate la cald, aceste echipamente au o durata de viata indelungata.

Beneficiile folosirii unui snec sunt numeroase, intrucat vorbim despre un echipament cu diametre si capacitati de transport diverse, posibilitati de extindere in functie de necesitatile clientului, dotari optionale precum guri de incarcare si descarcare intermediare, posibilitati de actionare a motorului cu motoreductor sau curea.

 Modele variate de snecuri transportoare

In oferta All Industrial, distribuitor de motoare electrice si componente tehnice de mai bine de 10 ani, se gasesc numeroase modele de spire si sectoare de spira pentru snecuri. Acestea pot fi alese consultand catalogul nostru, in functie de sistemul in care urmeaza sa fie integrate.

Caracteristicile si specificatiile lor tehnice variaza dupa cum urmeaza:

  • – spire snec transportor din otel, cu infasurare stanga sau dreapta, dimensiuni exterioare intre 50 si 400 de milimetri, dimensiuni interioare intre 22 si 114 milimetri, grosime intre 3,5 si 6 milimetri, lungime 3 metri liniari;
  •  – sectoare de spira din inox, hardox sau otel, cu infasurare stanga sau dreapta, diametru exterior intre 87 si 550 de milimetri, pas spire intre 50 si 360 de milimetri, interior spira intre 27 si 220 de milimetri, grosime baza intre 4 si 10 milimetri.

 De-a lungul celor peste 10 ani de experienta in industria tehnica din Romania, am dezvoltat parteneriate de incredere cu sute de persoane juridice si fizice si am livrat peste 5 milioane de piese, multe dintre acestea pentru snecuri.

Daca alegi sa plasezi o comanda online sau telefonic, All Industrial iti va trimite produsele in maximum 24-48 de ore, cu monitorizare pe tot parcursul traseului, pentru un plus de predictibilitate.